♥ Vanilla Kitchen е ПОБЕДИТЕЛ в категория "Десерт" в наградите на Бакхус "Ресторант на годината 2023" ♥
Вход
Количка

Шоколадовата неделя във Ванилницата

Кой не обича шоколад?
Не знам…такива хора не познавам.
Или по-скоро те не ме познават, защото ако ме познаваха, вече щяха да са влюбени до уши в шоколада, в магията на приготвянето и работата с него.
Онзи копринен нюанс на нежност и сладката тръпка, която ти образува трапчинки по бузките…

Шоколадът е луда работа. Никак не е лесно да се работи с него и чак когато започнеш да се интересуваш, разбираш в колко дълбоко море нагазваш и колко много, много неща трябва за знаеш за него. Теорията е едно на ръка, практиката и опитът- друго, а съвсем настрана остава да усещаш и да си говориш на „ти“ с най-капризното нещо на света.  Но пък, това е и най-интересното!
Аз знам, че знам толкова много за шоколада, че всъщност не знам поне още толкова… но на драго сърце предавам знанията си на хора, които са като мен- жадни да се потопят в един сладък, магически свят на кристални решетки, точки на топене и кристализация, крива на темпериране, процентно съотношение според нормативите и какво ли още не..

Миналата неделя във Ванилницата се проведе първата кулинарна шоколадова работилница. Първата- защото ще има още много 😉
Много- защото се оказват много интересни, забавни, а и има толкова много желаещи 🙂

А и знаете ли… едно нещо осъзнах. Споделих го във фейсбук, ще го напиша и тук, защото няма да мога да го кажа пак така добре:

„Има моменти, в които се отнасяш за миг, сядаш на рамото си и осъзнаваш всичките си привилегии, качества и достойства.
И сякаш не на рамото си, а на скала седиш и цялата синева е под краката ти… и там си сам, но не си самотен.
Чувстваш въздуха по-жив и студен, вдишваш и с усмивка затваряш очи, осъзнал това, което дневните битовизми и цинични пробеми те карат да забравиш…
И когато станеш и си тръгнеш от скалата, е някак по-лесно и по-красиво пред теб, крачиш бързо, ала неуморимо.
А най-лесният начин да се качиш там, на скалата.. е като даваш знание и като подаваш ръка на другите. Чуждата ръка, на която си опора, е всъщност помощта и осъзнаватето, от което се нуждаем, за да осъзнаем, че сме достойни за себеуважение.
Та така. Аз благодаря на много хора, без те да осъзнават колко силна ръка са ми подали, държейки моята. И каня всички на скалата, прекрасно е да гледаш на себе си с възхищение и уважение!“

И сега сериозната част: за мен е голямо удоволствие да преподавам! Ще има поне още три шоколадови работилници, чийто дати ще обявим във фейсбук. И за да не пропуснете събитията, следете страницата ни, но ето по този начин:
/натисни „following“ или ако сте на български- „последвай“/
follow us on facebook

Някои от бъдещите събития ще са през седмицата, вечерно време. Защото неделята е единственият ни почивен ден, а без почивка работата ( и шоколадът) не са сладки 😉
Сега ще споделя с вас снимките от шоколадовата работилница от 19 април.
Много благодаря на шестте си ученички, които се справиха блестящо, не се изцапаха почти и сътвориха шоколадови изкушения, достойни за призната шоколатиерница!
Споделям снимките от събитието, НО!!!
Моля, преди да ги разгледате, задължително си пуснете ето този музикален фон: Chocolate ♥

DSC00561

DSC00563

DSC00568

DSC00572

DSC00574

DSC00575

DSC00579

DSC00583

DSC00584

DSC00591

DSC00593

DSC005994 DSC00607

DSC00608

DSC00618

DSC00621 DSC00627

 

 

Продуктът беше добавен в количката ви!