Vanilla Kitchen

Сладкият ни път започна през 2013г. От тогава предлагаме сладкиши, направени ръчно по авторски рецепти.

Използваме качествени суровини – пълнозърнести брашна, натурален шоколад без палмово масло, ядки и плодове, истинско масло и сметана!

За декорация ползваме цветя, плодове и естествени оцветители.

За аромат – етерични масла и подправки.

Вярваме, че десертът трябва да носи удоволствие, а не гузна съвест или тежест.

Началото.

Обожавам сладкиши от както се помня.
Но от доста късна възраст започнах да обръщам внимание на храната си и да водя здравословен начин на живот.

Започнах да експериментирам вкъщи и да приготвям сама “странни” сладкиши, които освен сладки, са и полезни, хранителни, пълноценни…
Това бе и все още е моята философия за десерт.

И направих на шега сладкиш за приятел. После за още един. И се наложи да се махна от работа в рамките на година, за да… пека торти за познати и непознати :)

Рецептите.

Рецептите ни са авторски.
Не взаимстваме идеи, но се вдъхновяваме от световни класики, сезонността на плодовете и истинския аромат на непреработените суровини, с които работим.

В кухнята си не ползваме яйца поради ред причини.
Любими съставки са ни ядки, тахани, семена, пълнозърнести брашна, качествен шоколад с чисто какаово масло и ванилия, без соев лецитин.
Ползваме млечни продукти, които са чисти – сметаната е сметана, а крема сиренето е точно такова – нежно като крем, без хидрогенирани масла и сухо мляко.
Нямаме нужда от аромати, защото всички изброени суровини ухаят чудесно. Но – за повече разкош, ползваме чисти етерични масла.

А сега?

Днес Vanilla Kitchen е с екип от 10 души и се вихрим на два адреса. В ателието произвеждаме всички сладкиши, торти, браунита…
Можете да усетите аромата на шоколад и масло по цялата улица.

В салона посрещаме гости, като там залагаме на богат асортимент, изключително добро кафе, приготвено на La Marzocco кафе машина, безплатна филтрирана вода и се стремим да не предлагаме напитки в пластмасови опаковки.

Успоредно с двете ни сладкарници, предлагаме продуктите си в множество био магазини, онлайн магазини, ресторанти и детски клубове.
Благодарим на всички наши приятели и партньори!

И занапред

Нашата мечта е да порастнем още малко.
За да можем да сме по-стабилни, независими, да имаме бюджет за благотворителност и за подобрения.

Казват, че с растежа качеството неминуемо пада.
Но мислим да докажем, че сме хубавото изключение от правилото. Непрестанно сме в търсене на по-добри и локални суровини, създаваме нови рецепти и идеи за декорация.

Пожелаваме си да се развиваме в свободна държава и да бъдем лидер в производството на бутикови, вискокачествени торти и сладкиши. Както досега.

С обич, Ваня.