♥ Vanilla Kitchen е ПОБЕДИТЕЛ в категория "Десерт" в наградите на Бакхус "Ресторант на годината 2023" ♥
Вход
Количка

Мъфиноправенеееееее

Състав

Мммм… е звукът, който ще чуете, когато опитате Мъфините.
Мммм е и първата буква на Мъфин.
Ммммнооого са вкусни, пък беше това, дето цял ден слушам за Мъфините.

Официално,Take a Cake Bakery днес бяха на гости на Ваниловата кухня в цялата й красота, ред, чистота, пръски от шоколад и разпилени бурканчета с подправки, за да заснемат, запишат и дегустират рецептата за:

Веган
Вкусни

Винени
Влюбени
Ванилкови
Мъфини.
(накратко ВВВВВ мъфини)

Рецептата засега няма да я споделям, защото тепърва кексчетата ще се правят в пекарната им и къде остава изненадата… 🙂
Е добре де! Ако тълпи народ станат зависими от ВВВВВ мъфините, пускам рецепта, но само след тържествено обещание, че ще направите кексчетата у дома и ще се умопобъркате, както се случи с мен днес, след снимките, когато останах на саме с няколко мъфина:

Веган ванилови мъфини

Вероятно повечето от вас знаят, че правя торти, сладкиши, мъфини, сладки и разбира се- шоколадови бонбони за приятели и близки и понеже на доста съм отказвала, понеже не съм имала физическата възможност да изпълня желанията им, сега мога да ги зарадвам, че скоро- може би до 2-3 седмици, в пекарната ще се пекат мъфини по моя рецепта и ако спечелят сърцата на хората, ще станат част от асортимента им и занапред.

Та тъй.
Днес беше страхотен и сладък ден! Говорихме си за пекарна, за пътя до пекарната, за инвестицията, за изискванията, за клиентите, вкусовете, опитите, за шоколада, за бебета, котки, цветя, снимки и други такива.
Интересно ми беше да слушам за всички перипетии по пътя от вкусни рецепти до изпълняването им на място, което да има всички нужни документи. Интересно ми беше и да чуя от тях- хората, които пекат …20-30?, а може би и доста повече видове мъфини, че моите веган кексчета са много вкусни, че сладкишът ми без захар е впечатляващ, че чийзкейкът също е доста интересен.

… още повече мечти се насъбраха в мен. Значи съм на прав път. Събирам някакви си 20-30 000 лева, снабдявам се с достатъчно валериан, че да не полудея и започвам опитите да отворя сладкарничка…че то лесно бре?!
А и си заслужава, вижте само:

Веган ванилови мъфини

И сега да ви споделя за мъфините.
Освен, че коричката им е фина, но хрупкава, вътрешността се топи в устата и разкрива цялата си прелест от вкус и аромат веднагически, мъфините имат много вкусна шоколадова залливка, която ще ги държи меки. Не- не е чист шоколад. Има и добавка, която подсилва вкуса на друга добавка в самите мъфини. Засега мълча ☺
Налапахме по един, докато бяха още топли и това, което дружно решихме беше, че трябва съвсем скоро рецептата да се разработи като за професионално изпълнение ( знаете, че всяка фурна е личност с характер, нали).

След няколко часа приказки, трябваше да изпратя гостите си и най-лошото се случи.
Останах насаме с няколко мъфина.
Веган ванилови мъфини

Това съвсем не е най-лошото възможно, което се случи… В цялата им прелест, докато се суетях и се чудех кой печели световната титла за „Веган Мъфин на Годината“ – ВМГ, внезапно на перваза ми кацна някакво пиленце. Чайка ли беше, врабче ли, сокол ли, кокошка ли- не знам, понеже си гледах мъфините, ала въпросното пернато ми продума, че ставам за мъфинмоделка.

И ето какъв беше резултатЪ:

Модел на Мъфини

да…знам. Не е много доходоносно и престижно, но пък не всеки ден ми кацат пилета по перваза.
Пък и съм чувала, че е добре за психическото здраве на индивида да позира с мъфин.
Който след снимките да изчезне загадъчно :Р

Признавам, изядох само 2 и половина. Да кажем 3. Но това не е ужасно много, бе хора! Не е! Много е да изядеш фурната, тавата за мъфини, бъркалката и двете купи….

Веган Ванилков Мъфин

Да се пазите, обичате, любувате на слънцето, луната, мъфините и котешките опашки и да следите ваниловата кухня!
Чакат ви рецепта за чийзкейка и сладкиша, за които споменах в поста!

Продуктът беше добавен в количката ви!