Уважаеми ценители на вкусните сладкиши ( и читатели),

Пиша ви чак днес, 7 май.
Защо “чак”?
Защото това е тема, която трябва да се обсъжда с вас – нашите клиенти, читатели и случайно попаднали тук хора.

Днес случайно чух две дами пред салона да си говорят – “И тук вдигнаха цените…”.
Мисля, че не ме познават. Защото ако ме познаваха:
– от неудобство нямаше да го кажат това пред мен.
– щяха да го кажат на висок глас, за да го чуя.

Не успях да реагирам на момента, но цял ден мисля за думите им и ако можех сега да ги настигна, щях да им кажа много неща. Които пиша тук.

Е, от началото на май всички наши браунита са с увеличени цени. Увеличението е около 10%.


Основната причина, но не и единствена, е поскъпването на суровините и ресурсите, които използваме за направата на браунитата. Поскъпването беше плавно – в рамките на година някои суровини са с до 20% по-високи цени; опаковките също поскъпнаха с около 10%, а ние ДЪРЖИМ да ползваме рециклирани и биоразградими такива.


Останалите причини за тази промяна са следните:
⭐ във Vanilla Kitchen работят невероятни, умни, талантливи хора, чиито заплати се увеличават всяка година и това е част от ценностите ми – достойно заплащане на хората, коио приготвят сладкишите ви
⭐ все още – вече 7 години – отказваме многото оферти, които търговските представители ни предлагат – имитационен шоколад, готови индустриални смеси за брауни, тахани със съдържание на палмово масло вместо 100% смлени ядки
⭐ времеемка технология, която не позволява да приемаме огромни поръчки и заради която се налага понякога да отказваме поръчки, поради невъзможност за изпълнение.


В София изборът на сладкиши в смисъла на качество и цена има широк диапазон.
Вярвам и зная, че във Vanilla Kitchen правим истински добри сладкиши без компромис и цените, които поддържаме са в рамките на нормалното, дори ниски за бутикови, ръчно правени сладкиши.
Брауни с толкова шоколад и лешников тахан, с 5 дълги технологични стъпки и със специфика в приготвянето, би се продавало на цена 8-12лв в конкурентни обекти.

Но аз няма да имам очи да ви погледна, ако увелича цените повече от тези наложителни 10%, само защото сме Vanilla Kitchen…
Вярвам, че усещате разликата във вкуса и текстурата между нашите сладкиши и … другите. Онези с многото промоции и с възможност за големи отстъпки.
Mоля ви да ни разберете и подкрепите.
Да ми давате писмена обратна връзка, ако забележите нередност.
Да изпращате предложения и да следите дали черешите са добре разпределени в браунито с череши.
И… да купувате. Да. 
Малко бизнеси имат ценности. Но всички имат нужда от оборот. 
Ние не сме по-различни.

И все пак – през целия май всички кутии с брауни, поръчани оналйн ще са с 15% отстъпка – малък жест към вас.
В тях ще откриете и новия вкус брауни, който вярвам, че ще ви хареса повече дори от великото брауни с череши :) Все още го няма налично за свободна продажба, защото искаме да е само част от кутиите с брауни.

Благодаря ви за прочетеното до тук.
С уважение: Ваня


За поръчка на кутии с брауни тук.
За обратна връзка: welcome@vanillka.com