Някои неща винаги ще са вълнуващи, независимо, че си ги изпитвал и преди!
Втортата, третата и т.н. рожба
Влюбването
Вълненията от взет изпит, интервю
…и отварянето на нова сладкарница. Или по-скоро ателие.

Сладкарско ателие Vanilla Kitchen ще отвори официално на 15 март, неделя, 12ч.

 

Как да ни намерите?

Намираме се в Дианабад, на ул. “Буенос Айрес” 22.
Можете да се ориентирате лесно по тази карта, която можете да разгледате в по-голям размер, ако кликнете върху нея:

карта за Ванилницата

До нас лесно се стига с автобуси 94, 102 и 88, спирка “Читалище Д. Чинтулов”.
Върви се съвсем малко пеша и сте при нас :)

Метрото спира пък на 15 минути.
Слизате на МС “Г.М. Димитров”, тръгвате по бул.”Г.М. Димитров” в посока хотел Вега. На бензиностанция Шел завивате на дясно. Ще видите супермаркет ВМВ.

Как да познаете нашата уличка?
По булеварда Никола Габровски, ще видите голеееемия супермаркет с още по-големи сини букви ВМВ. Срещу него има улица с леко изкривена табела, на кяото пише “Буенос Айрес”. Ходите, докато стигнете ниска жълта кооперация, там сме!

Ако идвате с кола по “Сименовоско шосе”, трябва да завиете по  бул.”Г.М. Димитров” , след което правите ляв завой по ул. “Апостол Карамитев” /точно след бензиностанция Лукойл, която ще ви се пада отляво/. Карате докато стигнете нашата улица. Няма табела, но все пак- броите всички, абсолютно всички отбивки вдясно, ние сме на третата.

Какво има в близост до нас?
Голямата поляна в Ловен парк, подходяща за рождени дни, партита, игри и сбирки. Сега до нея е ресторант Виктория.
Четири детски площадки с катерушки и люлки, детска градина,
Козметично студио+фризьорски салон “Living room” е непосредствено до нас.
Отркитият басейн в Дианабад е също много близо и има пряк път през горичката и Голямата поляна.
Супермаркет ВМВ със свръх свежи плодове и зеленчуци и без никакви нискокачествени продукти. Има огромно разнообразие от плодове и зеленчуци, включително био, насипни ядки и сушени плодове, цветен щанд, щанд с прясна риба и с готвени ястия, фен съм на Манастирска яхния и ориз с диви билки.

Програмата за деня на откриването и специални изненади!

Отваряне на новата Vanilla Kitchen
Ще посрещаме гости след 12ч.
На място ще има греяно вино /очакваме да е хладно/, био сиропи за дечицата, малки бисквитки /веган и маслени/, хапки брауни, торти, соленки.
Важно е да знаете, че търговската площ е много малка и вътре, в самата Ванилница, едновременно не могат да се поберат повече от 5-6 човека, затова вкусотийките ще са навън на масички. Облечете се добре.

За децата:
много ще се радваме, ако донесете на децата компект фулмастри или цветни моливи, с които те ще могат да рисуват на листя, залепени за големия ни прозорец. Той е много удобен за “платно”, защото е на нивото на ръчичките на децата. След това можете да вземете или да ни подарите рисунката. Това са единствените подаръци, които приемаме :)
/ е…. едно гребло, лопата, мотичка и класическа метла не връщаме/

Кутиена изненада:
Молим всички ви да донесете вашата кутия за многократна употреба! В нея можете да вземете сладкиш за у дома, а ние ще залепим стикер отгоре й. Всеки път, когато носите кутията с нашия стикер и я пълните с лакомства, ще получавате подарък от нас- % отстъпка или безплатно сладкишче. Нека да уважаваме природата и да намалим употребата на пластмаса, макар и с малко!

И най-най-интересната част!

Това, разбира се, е частта с подаръците и игрите!
Съвсем лесно е – ти играеш игра на твоя телефон и след като завършиш, получаваш подарък спомен от нас.

Real Adventure

Играта се състои в следното- трябва да свалиш Пътеводител за новата Ванилница на своя смартфон.  /засега само за Android/
На 15 март, когато си наблизо, от теб се иска да пуснеш играта и да минеш през поне 4 от обозначените на картата зелени кръгчета. Приложението автоматично регистрира, че си минал от там и събираш частите, които са ти нужни за подаръка :)
Можеш да свалиш приложението  ТУК.
Или да сканираш  с телефона си този QR код:

Сканирай ме :)
Идеята новата Ванилница да си има пътеводител дойде от Real Adventure – това е мобилно приложение, с което децата ви ще могат да тичат и да се забавляват, докато търсят “скрити” предмети. Изказвам най-сърдечни благодарности на момчетата и момичетата от Real Adventure, които пригодиха играта за по-лесно намиране на Ванилницата.
Когато се срещнах с тях и те ми разказаха за идеята, останах очарована- истински забавна игра, която най-накрая ще откъсне децата от таблета/телефона и ще ги накара да тичат, да ходят и да се ориентират по карта! Специално за нашето откриване, приложението ще бъде активно- свалете си го в името на истинската игра и се убедете колко е забавно :)
Благодаря ви, чудесна работа и искрени признания!

Как да ни познаете:

До края на седмицата трябва да си имаме голям стикер на прозореца, но ако продължава да вали, няма да може да се сложи. Затова- ето как изгежда нашата Ванилница:
Ванилницата

Очакваме ви в неделя, в 12ч. Носете своята кутия за многократна употреба, облечете се добре и доведете дечицата с моливи и фулмастри в ръка.
Ще се постараем да е забавно!