Тя, в случая, се казва Инес Субашка и много обича мускули, тежести, маса. Тренира здраво, изглежда здрава, предполагам е много здрава :) Затова- за Инито, само хубави думи, чухте ли?

Аз Ини много я харесвам, защото си следва мечтите, върви право напред с рогата и никак не се страхува да е различна, да избяга от системата и да бъде вдъхновител. Тя е вдъхновител за много хора, които се доверяват на начина й на трениране и хранене. С две думи, Инес е персонален треньор и може да ви превърне в машина след няколко месеца, ако следвате указанията й :)
Лично за мен, теорията на Ини за здравословно е в пълен разрез с разбиранията ми, но това е последният критерий, по който да претеглям даден човек.
Та, с Ини сме фейсбук приятелки- лайкваме си снимки, четем си блоговете, пишем си :)
Бях очарована, когато един ден прочетох в блога си ето тази статия: ТАЗИ СТАТИЯ и понеже заминавахме на море след няколко часа, чак сега намирам време да си изпълня блогърския обет за вечна, интернет лоялност и да отговоря на въпросите на Ини тук, след което да си измисля въпроси и да ги предам нататък, на когото аз си избера.
Е, последното може и да си го спестя, защото като цяло не се чувствам част от някакво “блогърско” общество и тази игра на предаване на щафетата ( т.е. въпросите) така и не ме е грабнала.

Е ок- ще си задам въпросите тук, на вас- моите мили читатели и ако ви сърбят ръцете за писане, чувствайте се свободни да отговорите на тях в коментар под статията :))

Ини, благодаря, че ме сложи на първо място в хората, които искаш да ти отговорят, с голяма радост пиша сега!!!

1. Какво ви накара да си направите блог?

Ами, не помня. От грозен блог ( vanillka.wordpress.com) реших да направя нещо по-красиво и естетически издържано, да се науча да снимам по-добре със сапунерчицата ми и да споделям тук Ваниловите си вълнения :) Абе, аз съм много емоционална и имам нужда да споделям. Правя го по-често на ФБ страницата, но преди пишех повече тук.

2.Коя според вас е ключовата “подправка”, за да едно ястие да се превърне от просто храна- в шедьовър?

Както казва баща ми- “Когато съм гладен, готвя най-вкусно”. Ако трябва да отговоря банално, то веднагически ще ви кажа, че без любов не може да се готви. Пък ако трябва да си кажа аз самата, то…мисля, че без дървена лъжица манджата просто не е същата :)

3. Коя е любимата ви рецепта? Споделете я!

Ами, споделям: ето :) Любима рецепта нямам, имам периоди, в които ми се хапват различни неща. Иначе обожавам картофи под всякаква форма, хубав хляб със зехтин и шарена сол, постен боб, запържен с брашънце, лук и червен пипер и много, ама много обичам кисело зеле на фурна с дафинов лист, люти чушки, моркови и малко червено вино. Абе, обичам простите вкусове.

4.Обичате ли да експериментирате в кухнята или се придържате към добре познати рецепти?

Ами, рецепти не чета, ужасявам се при мисълта да следвам нещо точно. Ползвам везна и мои собствени записки, защото когато трябва да направя торта 50 парчета (сватбена, например) и си знам рецептата за 12, няма как просто…

5. Кой човек изигра най-голяма роля в това да обикнете готвенето и от кой научихте най-много за това как да приготвяте най-вкусните ястия, които да карат гостите ви да искат допълниетелна порция?

Моята скъпа, мила, любима и безкрайно обична баба Венка. Тя и само тя. Другият фактор е, че мама не готвеше, а като поотраснах, трябваше да готвя за баща ми и сестра ми редовно. И така се учи човек, вика Неволята и чака.

6. Коя чуждестранна кухня ви е любима и защо?

Ох, нямам такава :) Обичам от всичко по много. Пък, ако трябва да избирам все пак, залагам на българската. Тава с печено кисело зеле ми дайте и пак ме питайте :)

7. За кого сте вдъхновен/а да сготвите = да творите?

За всички онези хора, които след като вземат своята торта ми пишат благодарствени писъмца и ми споделят как дори закоравели привърженици на сметанови химични торти са искали по поне още едно парче ;) Точно те ми вдъхват сила, защото понякога съм смъртно уморена- и на емоционално, и на физическо ниво. Но точно тези им писъмца, смс-и, обаждания, пак ме вдигат на храна.
И за Тодор. За него бих направила всичко.

8. Как би изглеждала перфектната закуска?

Всякак :) Стига да е поднесена в някоя планинска хижа/ на брега на морето/от Тодор :)
(ок де- обичам да закусвам плодове сутрин, кафе с кокосово мляко и задължително нещо с какао)

9. Какво четете?

Много книги, които захвърлям малко преди края, защото почвам друга.  Нямам много време…сега чета книга за сладкарството, за Йога и живота, разкази, рецепти…мечтая за класически тежък роман, но мисля, че ще намеря време като се пенсионирам

10.Мъжете или жените са по-добри кулинари?

Ще цитирам тати: “Когато съм гладен, готвя най-вкусно”. Това се отнася и за мен.
Абе, баба е най-велика!

 

И сега моите 10 въпроса към вас!

1.  Закуската или вечерята са по-важни?
2. Можеш ли да готвиш в чужда кухня?
3. Искаш ли да идеш на кулинарно пътешествие?
4. Ще ми дойдеш ли на гости във Ванилницата :Р ( е не се сдържах!!!)
4.1 Обичаш ли сладко? Колко много?
5.  Изброй бързо 5 продукта, започващи с А.
6. Кога направи първите си палачинки?
7. Можеш ли да вариш ракия?
8. За кого готвиш с най-много мерак?
9. Имаш ли готварски книги, какви?
10. За или против Казанлъшките понички по градските площади и улици?

 

Ваш ред е! Ини, и теб те чакам да пишеш, мис Прекрасна!