♥Публикация специално за дамите и за всички шоко маниаци♥

Защото знам, че ние сме шоколадо-преследващи и знам, че нещо какаово, ухаещо, меко като дунапрен и топло може да задоволи най-добре желанието за шоколад. Под шоколад аз разбирам нещо сладко+какао. В никакъв случай не се ограничавам с нещо в станиол, твърдо и на блокчета или пък неизменно вредно! Даже напротив.
И така- в един от онея моменти, когато точно това желание ме обзе, реших пък съвесем да се изглезя и да си шоколадисам времето, което се оказа съвсем кратко за въпросните браунита ☺

И слава богу! Когато изпитваш аадския глад за шоколад, нямаш много време за бъркане, оформяне и печене! Тъй че в тази рецепта усилията са сведени до минимум, времето за печене също…а времето за ядене според мен е с отрицателен знак направо…

 

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява в купа, заедно със солта и бакпулвера.
Количеството на захарта е според вашия вкус. Аз не обичам много сладко и сложих само 2 лъжици, но не на всеки ще се хареса това. Добавя се и какаото и се обърква добре.

Какаото е хубаво да е пълномаслено. Такова се намира в хубавите супермаркети ( аз взимам понякога от ХИТ ), но го има и в Слънце и Луна . Там се продава какао с 22% масленост, което е супер! 

Добавя се мазнината и отново се обърква добре. Гъстотата на тестото трябва да е по-рядка, но все пак трябва да можете да оформите с ръце топченца и да ги наредите в тава. Още по-лесно и мързеливо е да гребвате с лъжичка и да слагате върху намазнена тава. А може да сложите сместа в шприц и да си правите браунита в различни форми.
Тавата се слага в загрята на  200º фурна, а времето за печене не е повече от 10-15 минути.

Веган Браунита
Топли са много мекички и приятни, но както повечето меки сладкиши- когато изстинат, ароматите се усещат по-добре!
 
 

Забележка: процентите в състава на брашното зависят от това колко обичате вкусът да е какаов, сладък или пък по-неутрален. Аз лично си умирам за какао и затова моите шоколадки бяха почти черни и много малко сладки. Гарантирам ви, че ще изядете поне десет още при самото изваждане на тавата.

PS: …..вкъщи има някакви ужасно нагли мишоци, като този:
Веган Браунита