Тук съм за месец и половина, с Тодор. Той работи по проект, а аз си работя от вкъщи, както и преди. Дори не съм мечтала, че ще имам възможност да живея в друг град, да не говорим за Лондон.

Аз…дето миналата година едва излязох от България! Защото не съм от онези дечица, които мама и тати пращат на екскурзии, нито пък съм от онези момиченца, които гаджетата им плащат, за да се мотаят по света… А пък докато следваш ССС в УАСГ и работиш за 300-400лв на месец в някое проектантско бюро, не ти трябва много чудене къде да си похарчиш заплатата ☺

И какво се получава?! Живея в Лондон, преди няколко седмици по проект бях в Брюксел, а миналата година бяхме на гости в Женева ☺ Май ми мирише на мечти и то сбъднати…
И как става така, и аз не знам…както Тодор казва- “Абе нещата винаги си идват на мястото…” Не знам дали е прав, понякога имам чувството, че нищо не си е на мястото и аз съвсем не се вписвам! Един от онези моменти, в които губя себе си и се питам накъде да насоча сили, енергия, време. Защо правя това и онова, дали този сайт си струва, макар че ми харесва да го правя… Дали да се отдам на кариера и да бъда част от онези напористи хора мислещи в $… Дали да не чета книга, вместо да обработвам поредната снимка. Къде съм аз?! Е в Лондон де, вълнувам се, ама…ако искам да полетя и да кацна на правилното място, къде бих била…в градина, цветна градина?! В кухничка малка и топла?! В проектантско бюро с инженери? Или може би ще си летя ей така?

Не е яко да си в Лондон, ако работиш от дома, няма с кого да излезеш и покараш колело, получаваш българска заплата, а пък харчиш в лири.
Яко е да си
където и да е, ако си с любимия човек, ако правиш това,което ти харесва, откриваш нови и нови неща.
Така че дали ми харесва или не….харесва ми! Но искам да съм си в България ♥

Ще споделя с вас малко снимки...те са така, както аз ги виждам. Ако дойдете на екскурзия тук, няма да ги видите…това е Лондон през моите очи. Ще ви споделя малко детайли и неща, направили ми впечатление, но едва ли ще успея да опиша всичко ново и различно, а то е доста!

А!!! Току що заваля град! Спря и след малко ще изгрее слънце…аз ще побързам, защото изядох толкова банани, ядки и фурми, че ТРЯБВА да се разходя поне до Tower Bridge!

 

Снимките:

1. Започвам със снимки от квартирата. Живеем в арабски квартал, пълно е с всякакви забулени жени, брадати мъже, индийци, бангладежци и т.н. Това е хубаво, понеже има много сергии със странни плодове и зеленчуци на добри цени, а за мое голямо щастие в индийските магазини намирам бадеми, кашу, кокос, подправки, варива- знайни и незнайни на цени, по-добри от тези в България; за разнообразието- излишно е да споменавам. Това е в кухнята, където ще си готвя манджички:

Кухнята
Кухнята

2. Много ми харесват английските къщи. Има прозорец точно над мивката, който гледа към задния двор или улицата. Но в комбинация със саксийки и дневна светлина докато си кълцаш лук, определено е чудно!

Гледката към задния двор
Гледката към задния двор

3. Подправките! Аз имам доста повече, но пък тези са по-подредени и са пред очите ти, докато готвиш. Харесва ми.

Подправките
Подправките

4. Неделя. Пазарът за цветя, който ни е под носа. Не можеш да се разминеш с хора буквално! Продава се всиииичкооо- банани и портокали в саксии, палми, огромни цветя, жасмин, смокини, маслини, подправки всякакви, кактуси, растения от всички континенти. Букети също не липсват. От огромни и разкошни рози в различни цветове, божури, ириси, орхидеи до съвсем малки китки маргаритки, самотни азалии и декоративни зелки. В 2 p.m. всичко свършва.

Flowers Market
Flowers Market

5. На този пазар може да се сдобиеш и с красиви, старинни купучки, чинийки, лъжички. Аз все още си нямам и не знам дали ще проимам. Макар че обичам и СИ харча парите за кухнята, някак ми омръзна от вещи… Но вижте ги тези тук:

Купички и чашки, всички са прекрасни!
Купички и чашки, всички са прекрасни!

6. The Flowers Market е доста стар. Самото място е предвидено за това и на стените има красиви мозайки от цветни камъчета… впрочем в Лондон красиви детайли, паркчета, полянки има навсякъде!

Цветовете
Цветовете

7. Това е жасмин. Помирисвали ли сте истински жасмин? Няма нищо общо с чая! Цветовете му ухаят много нежно, а стеблото и листата миришат на нещо средно между босилек и дафинов лист ☺ Мда….не бива да късате цветята, но Тодор реши, че аз си заслужавам известна доза вандализъм! Нали пък съм му милото момиченце, бленуващо за цветя!

Жасмин
Жасмин

8. Да си веган в Лондон е лесно според мен. Да се храниш здравословно- също. Дори може да ти излезе на по-ниска цена и ползите, както си знаем, са безценни. Има пазари с плодове (organic), много био-магазинчета, в суперите има огромно разнообразие от ядкови и соеви млека, десерти, продукти. Хич не се впечатлявам от това, дори и не ми е интересно да им опитвам мега специалните вегански йогурти, чийзкейкове, сладки и т.н. Но…ето това по ме впечатли:

Go Vegan!
Go Vegan!

9. Слон. Дори не помня къде беше. Ако си по-наблюдателен, може да забележиш милиард красиви неща, на които забързаните хора тук едва ли обръщат внимание…ама аз пък ги виждам!

Слонът
Слонът

10. Е…няма да се мине без него. Бъкингамския дворец, пред който винаги има туристи. Смяната на гарнизона е в 11:30 всеки ден, още не сме я гледали. Абе!? Ако живееш в дворец и трябва всеки ден да бъдеш “изискан” и да “пазиш поведение” не е лесно! Не искам да съм кралица, принцеса, дукеса, баронеса, графиня или някаква си там важна личност. И добре, че не съм ей!

Тhe Buckingham Palace
Тhe Buckingham Palace

11. The Big Ben. Да…това е той отзад, но не той е важен. Тук- почти всичко е по двойки. Има двойни колела, шезлонзите в St James Park  са по двойки, катеричките са по двойки, има двойни бири ( 660ml)…Има и доста мъже по двойки. Китайските турсти вървят в редички по двойки. Важно е да си с някого тук, в големия град. Да бъдеш половинката на някого и той да те допълва. Аз и Тодор ли?!….ох- той обича да спи до късно, аз мразя да се излежавам! Понякога половинките не могат да си паснат идеално.

х2
х2

12. Tower Bridge. Може да влезеш в кулите и да гледаш града от там. Но…доколкото четох трябва да си UK  гражданин и да искаш някакво си разрешение. Ами няма да влизам, само ще си снимам отдалече…

Tower Bridge
Tower Bridge

13. St James Park– има поне 8 породи патици, пеликани и разбира се много хора и цветя.  Точно до Бъкингамския дворец е, много е красив и просторен, ама някакси Южния в София по си ми харесва!

St James Park
St James Park

14. Млада, напориста брюнетка с тъмни, изразителни очи търси работа като правостоящ статист за научнопопулярен филм. Особени умения: стоя на един крак. Говорим език: кокоши- писмено и говоримо, гълъбов- писмено, човешки- what do you mean?

Симпатичната брюнетка
Симпатичната брюнетка

15. London City Hall, точно до Темза и на 200m от Tower Bridge. Идеалното място за близалки, скейт, бира, семки, пуканки, клюкарене и срещи! Близалката на снимката е от една картина на Искрен Семков, любим мой художник!

London City Hall
London City Hall

 

Това е от мен! Дано ви е харесала тази страна на Лондон! Както си и помислих- навън грее слънце ( след градушката) и ще бързам да се разходя поне до Tower Bridge ☺ Скоро във ФБ ще има и истински снимки…

Поздарви от мен и Тодор:

Още една двойка в Лондон
Още една двойка в Лондон