Творения и умотворения

течен шоколад

Течен шоколад! (и подарък рецепта)

0 Comments

Вкъщи винаги беше на почит – негово шоколадово превъзходителство – течният шоколад! На филийки, на палачинки, с лъжичка от буркана :) Обожавам го! Но това не е ОНЗИ… Read More »

сурово брауни

Сурово брауни

0 Comments

Ако гугълнете “сурово брауни”, ще ви излязат хиляди рецпети, общото между които е, че са с фурми и че 90% от тях са съвсем еднакви :) Ако следите… Read More »

лавандулова торта

Лавандулова торта с карамел от виолетки

0 Comments

ВНИМАНИЕ: Публикация без ковид 19 ☺   И така, мили мои читатели, ще се преструваме, че живеем в нормален свят, в който най-големият ни проблем е, че сеядосваме… Read More »

сладкиши за вкъщи

Поръчай сладкиши за вкъщи

0 Comments

Нали не мислите, че ще ви оставим без страхотните ни десерти :) Е, налага се да работим в по-различни условия. Салонът ни на Гурко е затворен. Ателието в… Read More »

Ягодови пастички

Сурови ягодови пастички

4 Comments

Март, 2020. Светът е полудял на тема КоронаВирус, а аз едва се излекувах от “обикновения” грип тип В, след като не бях боледувала близо 6 години от нищичко…. Read More »

Коледа с Vanilla Kitchen

Коледа 2019

0 Comments

Мили наши приятели, за шеста поредна година имаме възможността да развихрим въображението си, да използваме най-коледните аромати и подправки и да си пожелаем да ги споделим с вас… Read More »

есенни сладкиши

Есенни сладкиши

0 Comments

Обожавам есента. Защото дъщеря ми е родена през октомври и защото хладните вечери ме подсещат, че времето за печене на сладкиши е тук! Не че има време, което… Read More »

figs cake

Лешников кекс със смокини

4 Comments

Едни от най-любимите ми детски спомени са кексовете, които баба ми правеше. Не бяха особено разнообразни, защото в 90% от случаите бяха по една и съща рецепта с… Read More »