Ние сме Vanilla Kitchen. 
Правим вкусни и истински торти и сладкиши от нулата и сме до вас във всички сладки моменти – рождени дни, сватби, имени дни, събирания, почерпки…
Знаем, че правим  вкусни и истински торти и сладкиши. Затова сме НИЕ. Затова сме отбор – споделяме мнението, че храната трябва да е чиста и домашна.

Ние сме съвсем обикновени момичета и жени. Със своите слабости, мечти, таланти. Със семейство – голямо или малко, с или без деца.
С лична история. С характер и предпочитания.

 

Аз съм Ваня, основател и мечтател. Аз стоя зад сайта, фейсбук, инстаграм, новите рецепти и каталози, зад дизайна на мястото, зад подбора на суровини, доставчици.
Аз отговарям на “важните” мейли, като запитвания за сватба, за зареждане на нов обект, за различни партньорства, събития, инициативи.
Аз съм двигателият. Но най-вече мечтател :)
Имам дъщеря Елиа на 9+ месеца, котка Гинка на 6 години, невероятен мъж Т. (няма да казвам на колко) и малка кола (под 100k km).
Както и няколко саксии с босилек, орхидеи и един бенджамин на 11 години.

 

Ванчето е моята дясна ръка. Тя е главен сладкар и управител на Vanilla Kitchen от 9+ месеца.
Тя отговаря на мейлите ви, записва поръчките, изготвя всички документи, следи за изрядността на обекта ни пред властите, отговаря за това винаги да има мляко за кафето и кафе за млякото.
Ванчето може да сложи ред и в най-голямата бъркотия, винаги има някоя интересна история да разкаже и я разказва така, че става още по-интересна.
Обожава ракия и салата. Обожава и българска народна музика и ще ви падна шапката, когато я видите как играе и най-сложните хора!

 

Гери! Гери е талантът ни. Тя е главен сладкар и… май единствен читав декоратор.
Когато има сложна рисунка, винаги я молим да я нарисува тя върху тортата, че да стане наистина хубава.
Гери е по-тиха, обръща внимание на детайла, внимателна и нежна душа е. Тя също така шие и плете отлично и важно!!! – може да прави играчки!
Да, съвсем професионален творец на играчки е тя!
Яде малко и пие кафе с мляко и лед.

 

Мони е нашата чуждоземна птица номад. Била е къде ли не по света, продължава да пътува и да среща нови хора, да посреща чужденици у дома си.
Тя е усмивката ни :) Винаги готова да помогне, да обясни коя торта каква е, да забърка някой нов сладкиш и… да отиде на някое ново място.
Мони е нашата Ванилка номад и ще й се радваме, преди пак да потегли на някъде.
Винаги ще има място за нея при нас!

 

(другите….)

 

Еми е фотографът. Тя работи във вестник, но в почивните й дни идва при нас, защото твърди, че ни обича. Ние нея със сигурност!
Еми е фурия. Ураган. Направо УАУ! Когато имаме много работа и знаем, че Еми е на смяна и всички сме спокойни :)
Иначе Еми обича “хубавите” неща :) Представяме си я изключително добре в ролята на прицеса, която живее в разкош и има огромна кухня, в която да твори.
Има син на 6 години.

 

Теди е стилистката ни. Теди беше при нас около година.
Все още учи и тази година иска да обърне повече внимание на ученето, защото я чакат матури и кандидатстване.
Теди може да шие, да твори всякакви малки нещица, супер силна е, спортува и се храни много здравословно. Много стилна и учтива е, чудесен млад човек!

 

(другите….в бъдеще)

Към екипа ни очакваме да се присъединят още момичета. Но да не бързам да ги вписвам тук :)
Ще ви разкажем за тях повече, когато станат част от нас! Чакаме ви!

 

И накрая…

 

Ние сме отбор.
Vanilla Kitchen не са тортите, сайта, фейсбук.
Не е логото или аз.
Vanilla Kitchen са хората, които я движат, това са моят екип Ванилки ♥

 

Ние