Декември определено е месец на интересните събития.
Не знам на колко много места може да е човек и то по едно и също време, всяка вечер и всека събота и неделя.

И понеже идващия уикенд сме участници на цели три събития, сега ще ви кажем по няколко думи за всяко от тях, за да прецените къде да дойдете :)))

Датите са 13 и 14 декември и ето какво предстои!!
Ох, нямам търпение да пристъствам на всички!

 

Първото събитие, на което Ванилницата ще има сладко присъствие е “Вкусна Коледа с Моята Ферма и приятели”.
Събитието не е точно коледен базар, а е по-скоро цялостно изживяване и усещане.
Моята Ферма организира вкусен уикенд, посветен на дегустации на храни от проверени производители, сред които сме и ние ♥
Ще има прожекция на филми на кулинарна тематика, детски театър, работилници. Мира от Моята Ферма дълго се чудеше какво име да сложи на събитието, защото искаше то (заглавието) да предаде идеята за елегантен и по-некомерсиален вкус и разбиране за Коледа.
Събитието има вход 10лв за човек и 15лв за двама за един ден и ако си падате по дегустационно-културни мероприятия, непременно вижте програмата ТУК.

unnamed

Къде сме ние?
Ние сме замислили да подсладим Вкусната Коледа, като сутрините мажем филийки с домашно забъркана полезна халва, следобедно ви поканим да опитате сурови десерти и коледни сладкиши, а вечерта ще има и трюфели.

Ето и самото събитие във фейсбук. Мястото е културен център  G8 на “Гладстон” 8.

 

 

Второто събитие, на което ще присъстваме вече с щанд, отрупан с коледни, пък и не само сладкиши, е “Моята Еко Коледа”!

 

Моята Еко Коледа е първият фестивал, на който преди 2 години участва Vanilla Kitchen. Гергана от “Органично” ми се довери (тогава бях само аз, един котлон, един казан за греяно вино домашната ми печка и моята прителка Жаси, която ми помагаше на събитието).
Тази година Моята Еко Коледа е в много по-голям мащаб, целият Сити Център ( да…МОЛ-а) ще е окупиран от еко коледари, търсещи ръчно правени изделия от малки производители.

1513650_544310429038412_4430262586933729657_n
Ние ще имаме щанд, както този на Next Door Fair. Само за статистиката- посетителите на Next Door-а се побъркаха от браунито с череши и шокола довата торта с портокалово масло! Така че- мислим да повторим :)
Ще занесем опаковани коледни бисквитки, пайове, торти, браунита и петифури, кексчета! Донесете своята кутия за много кратна употреба, за да докажем, че наистина е ЕКО Коледа!

Линк за самото събитие ТУК.

И накрая, едно събитие с информативен характер– Terra Madre Day!
Събитието е организирано от младежката мрежа на Slow Food Bulgaria

На самото събитие има три панела. Всички участници и лектори по един или друг начин са въвлечени в устойчивото производство на храна и се обединяват от вниманието към детайлите, грижата за подбора на суровините. И няма да крия, че за мен е огромна чест да предстсвя пътя и вярванията на Vanilla Kitchen  във втория панел- “Минава през сетивата”.

1399477_396140187211200_2021107764511130848_o

Програма и линк за събитието може да намерите ТУК.
Мястото отново е Сити Център, трети етаж до Техномаркет, неделя от 14ч.

Ще е чудесно, ако споделите този пост с ваши приятели, които биха се радвали да присъстват на поне едно от трите събития :)
До събота и неделя,
Ванилка