Преди години всеки ден сменях обеци, гривни, колиета, фиби, шалчета и т.н. Но в последните години не понасям почти нищо по себе си, освен пръстените, които нося още от училище и обеци, които се сещам да сменям рядко.
За едно момиче, аксесоарите са важно нещо и понякога се чувствам по-специална или сякаш съм си обърнала повече внимание, само като си сменя обеците в зависимост от облеклото ми.
Нямам много обеци, много от тях са ръчно правени, подарени, пък и колекцията си я запълвам от 6-7 години :) Сега, да си призная, се изкушавам да си купя обеци изключително рядко, защото ми е писнало да събирам материални неща в къщата си и гледам по всячески начин да употребя или дам нов живот на неизползвани предмети, да изхвърля вещи, които не ползвам с години, а от ненужни тениски си правя разни кърпи, изрязвам си картинките, че да ги зашия другаде и така нататък.
Но да се върнем към обеците: аз обичам да нося хубави обеци, защото не ангажират вниманието ми и не ги усещам като излишен предмет. Дадох си сметка, че нося да кажем едни сребърни месеци наред, защото държа обеците си в две кутиики- и двете са ръчно правени ( едната от мен, другата от Боряна от Бургас), но са много неудобни за ровене, особено когато в тях има и дълги обеци с малки мънистенца.

И така. Проектът ми беше в главата, но ми отне няколко месеца да седна и да го направя :) Уверявам всички, че е много лесен, евтин, става бързо и можете да го направите напълно по ваш вкус!

Поставка за обеци

Ето какво ви трябва:
-стиропорена полоскост
-една или повече цветни салфетки или шарена хартия
-лепило С200 и лак за паркет или дърво
-четки
-украса: канапче, мъниста, брокат и т.н.
– 1- 2 часа, чаша вино или чай и една котка :)))

Стиропорената плоскост може да я оформите с макетно ножче както ви душа иска. Аз заложих на най-лесното: както си е и правоъгълна.
Намазва се с лепило. Ако се позлват салфетки, те се разделят на пластове и се взима само най-горният, залепя се отгоре и с четка пак се нанася С200. Оставя се да изсъхне за няма и час, виното се изпива, налива се още.  Е може и чай, но аз лично имам време за такива нещо много късно вечер и една чаша розе сякаш ми отключва в съзнанието онзи момент, в който осъзнавам, че това е моето свободно време и трябва да се наслаждавам, че го имам!

След като лепилото изсъхне, плоскостта се намазва и с лак за дърво/паркет. Пак изсъхва.
Може да се декорира с канап, на който да се закачат обеци, а може да се посипе още мокро с брокат, мъниста, пясък, захар, кафе и т.н. :)

Вече можете да наредите всичките си обеци- тези с кукичка, както и на винт, лесно се забождат директно на стиропора. По-фините можете да ги оказвате на канапчето.

:) Реших да споделя с вас моята идея, защото смятам, че е много практична, а пък и е приятна занимавка за наближаващите есенни и зимни дни!

 

Хубав уикенд!
Мен ме чака толкова много работа, че само ще си мечтая да имам време да направя втора стойка за гердани…например :)
… а пък и във Ванилницата достатъчно много неща правя на ръка, да не се оплаквам!