Ех…защо не мечтаем на глас по-често?
Страх ни е, че някой ще ни “открадне” мечтата или мислим, че искаме твърде много или пък невъзможни неща…Не бива така…ето моят мъничък пример за поука:

Ваниловата кухня е на 5 месеца. Само на 5 месеца, само! В блога и тук, в сайта има над 120 различни публикации общо, страничката във фейсбук има над 1000 фена, а вече Ванилка си ми е запазеното име☺ Йеее! Vanilla се самонаричам от 6-и клас, така че има защо да се радвам.

Но този пост няма нищо общо със сухи статистически данни; става въпрос за това, което ми се случва, макар че Ваниловата кухня е толкова млада и зелена (особено като си гледам първите снимки виждам колко смешно е изглеждала). Ще ви споделя кога ще можете да ме видите на малкия екран, като причината да съм поканена в различни предавания е именно този сайт! И любовта ми към готвенето! И най-важното- силните ми и искрени мечти! По-надолу ще видите следващите събития с мое участие, на които ще може да присъствате и вие!

Четете….

В “Кухнята на Звездев” моя ванилова милост ще готви на 31.03 и 07.04- две поредни съботи, 8:30ч по btv.

/тук само да ви спомена, че отдавна аз сутрин пиех кафе с бисквити, тефтер и химикалка и не почвах да уча за изпити, без да съм изгледала тогавашното “Бон Апети”. По-късно сайтът  ми стана основно четиво и преди седмица, когато си бях вкъщи намерих стари и забравени съкровища- папки и тефтери със записани или рзпечатани рецепти! Над 150!!!
И да…мечтите се сбъдват! Седях пред телевизора и си представях как готвя аз и ето- случи ми се!/

В предаването “ХАХ” ще можете да видите Ваниловата кухня на живо. Ще се излъчи на 25.03- неделя по БНТ, от 9:30ч.

Екипът беше вкъщи и честно- вече не помня за какво си говорехме, но пък направихме една много импровизирана салата! За мечти тук не говорим, но съм убедена, че като съм била на 14 съм стояла пред огледалото и съм си въобразявала, че се снимам в тийн предаване, каквото е ХАХ!

Преди няколко дена участвах в „Апартаментът” с Марта Вачкова. Запознах се с нея, тя е страхотен човек!

Това е предаване, в което екипът изпълнява мечти на различни хора. Една девойка пожелала да живее еко за един ден и аз бях поканена за да се изкажа по въпроса. Все още не знам кога ще бъде излъчено, но ще пиша, обещавам!

И най-важното! Ама най:

Попитаха ме дали имам мечта…аз имам (искам предаване за здравословна кухня и щуротии), но не се сетих за нея! Сетих се за баба! Знаете- за нея пиша много често, например в Любимият ми пост за Бъдни вечер на село. И пожелах да изпълним нейна мечта! Няма да ви разказвам подробности, но аз изгарям от нетърпение да видя цялото предаване, защото единия ден снимаха моя живот в моята жълта стая, с моята пиклива, пухкава котка, а другият беше денят, посветен на баба! Бяхме в руски ресторант и на опера….един разкошен, слънчев ден! За това предаване- ще има отделен пост, защото ми е много скъпо! ♥

И иде интересната и дейна част! Онези събития, на които можете да присъствате!

На 22 март, четвъртък – “Международен ден на водата” в хотел Кемпински-Зографски ще имам кратка лекция на тема “Как да пестим вода в кухнята“. Започвам в 18:00! Всички занимания (на 22 и на 23) ще са интересни и ако имате дете и време, несъмнено трябва да посетите събитията! Цялата програма си заслужава! Ето и повече тук!

На 25 март, неделя ще водя кулинарен курс по веган кухня! Менюто е като на снимката! И ще е мнооого интересно! 

покана за веган курс

Няма място за повече от 10 човека, така че, ако сте мераклии, записвайте се на посочените мейли! Информация тук.

 

На 31 март, събота имам честта да участвам и !!внимание!! да приготвям храна за семинара, чийто плакат е ето това: 

Здравословно пътешествие

Съвсем не е за изпускане фактът, че другите участници ще са:

  • Мер от  Земя на заем
  • Мартина Иванова от Свой избор
  • Петко Политов, организатор на курсове за фитнес инструктори и ръководител в звеното за образование на CORFIT /College of Registered Fitness Instructors and Teachers / за Европа.
  • Диана Митева- от център Идея Вита
  • Калоян Гичев от Здрав живот
  • И моя ванилова милост!
Виждате програмата и хич няма да ви убеждавам колко полезен и интересен ще е семинарът за всички, имащи отношение към здравословен начин на живот, жива и вкусна храна, спортуващи или не!
Билети има на сайта на Марти, ето тук!
А ако имате желание да опитате нещо ( което да е подходящо за шведска маса), напишете го в коментар!
А самото събитие е тук!
Ами това е от мен засега! Кажете ми каква рецепта да публикувам, че имам в списъка поне 30-40…