• ПРОДУКТИ:
  • 1 грейпфрут
  • 1 портокал
  • 1 лимон
  • 2 с.л. годжи бери
  • 1 ч.л. пчелен прашец
  • 1 ч.л. пресен джинджифил

Тая зима край няма, милост няма!
То не бяха студове сибирски, вятър, наводнения, сняг, студ и сняг, сняг и студ, студ и вятър…и не иска да си отиде!
И ако и ти като мен не искаш и не пиеш никакви лекарства, знаейки че те НЕ са за да ни предпазват или лекуват, ами за да лекуват симптоми, то вариантите за природен лек/имуностимулатор/предпазващо средство са много, вкусни, ала не се продават в аптеката.

Това пюре по-различно от познатите фрешове, т.к. аз никога не изстисквам само сока на  плодовете, ами направо пасирам всичко без корите, че даже и семките!

Особено важно! Семената, бялата част и пулпата на грейпфрута са изходни съставки за екстракта от грейпфрут. За него се знае, че има силни антимикробни, антивирусни и антигъбични свойства.  Силен антиоксидант е, има способността да намалява нивото на липидите в плазмата и предпазва от рак на дебелото черво.

Плодов сок "Чичо Доктор"

Тази напитка с високо съдържание на витамин С /годжи беритата са плодовете с най-много витамин С- около 500 пъти пвоече, отколкото в портокалите/ в комбинация с пчелен прашец и джинджифил е мощно и сигурно предпазно средство срещу простуди и грип, природен лек, а и удоволствие за вкуса, обонянието и зрението!

Как се прави:

Обелените плодове, плодчетата годжи бери и пчелния прашец се слагат във висока купа. Добавя се обеления и наситнен корен от джинджифил и се пасира за около минута. По желание се декорира.
От снимките се вижда каква е плътността на пюрето- като крем. След час престой дори се сгъстява, т.к. годжи беритата набъбват в течността.

Все пак да кажа отново- пюрето се консумира на гладно, най-добре е сутрин около 20 минути преди закуска.

Лакомата калинка Тинка

И един съвет- ако оставите калинки да се разхождат по чашата…горко ви!
Тез лакомници ще ви изпият сокчето!

Лакомата калинка Тинка в действие

Идея: 50ml сок, забъркани с мед и тахан са отличен, вкусен и питателен десерт ☺